Vorige | Volgende

Veere

Prijs op aanvraag 

Neem contact met ons op

0111-671735

info@vhno.nl

Omschrijving

Op een prachtige locatie tussen Veere en Middelburg gelegen boerderij. De boerderij staat op een perceel groot 3.03.60 hectare. Kort na de oorlog is deze boerderij gesticht. Allereerst is er een tijdelijke noodwoning gebouwd welke in 1954 omgevormd is tot schuur. Daarbij is de noodwoning opgegaan in een grotere schuur. In 1954 is de huidige woning met aangebouwde schuur opgetrokken. Vervolgens zijn...

Kenmerken

Provincie
Zeeland
Gemeente
Veere
Type
Agrarisch bedrijf
Hoofdbestemming
Akkerbouwbedrijf
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom
Status
Beschikbaar

Omschrijving

Op een prachtige locatie tussen Veere en Middelburg gelegen boerderij. De boerderij staat op een perceel groot 3.03.60 hectare.

Kort na de oorlog is deze boerderij gesticht. Allereerst is er een tijdelijke noodwoning gebouwd welke in 1954 omgevormd is tot schuur. Daarbij is de noodwoning opgegaan in een grotere schuur. In 1954 is de huidige woning met aangebouwde schuur opgetrokken. Vervolgens zijn er in de zestiger jaren een tweetal kippenschuren bijgebouwd.

De woning is opgetrokken in metselbaksteen in spouwverband. De woning is voorzien van een met pannen gedekt en met hout beschoten zadeldak. De woning verkeert nog grotendeels in de oorspronkelijke staat, wat onder meer betekent dat de woning gedateerd is.

De indeling van de woning is als volgt:
Op de begane grond bevindt zich achter de voordeur de gang met vaste trapopgang naar de verdieping. Onder deze trap een trapkast. Vanuit de gang is de eenvoudige keuken met woonkamer bereikbaar. Vervolgens biedt de woonkamer toegang tot de schuur. Voorin de schuur, direct achter de woonkamer is een bijkeuken ingericht. In de bijkeuken bevinden zich tevens een toilet en douche.

Op de verdieping zijn drie slaapkamers gesitueerd.

De aangebouwde schuur is rechtstreeks vanuit de woning bereikbaar. De schuur is 16,47 meter lang en 10,50 meter breed (inclusief bijkeuken). De schuur is opgetrokken in metselbaksteen in spouwverband. Het zadeldak is onderlaten met riet en met pannen gedekt. Op de vloer in de schuur ligt een gestorte betonvloer. In de schuur bevinden zich de oorspronkelijke koestal, een paardenstal, de dorsvloer en tasruimte. De schuur is vanaf het erf toegankelijk via een paar schuifdeuren.
De koe- en paardenstal zijn voorzien van een zoldering.

De voormalige noodwoning is opgegaan in een grotere schuur. Deze schuur heeft een afmeting van 16 x 5,60 meter en is opgetrokken in steen (kruisverband). Deze schuur is voorts voorzien van een met asbesthoudende golfplaten gedekt zadeldak en een betonnen vloer. Aan de erfzijde is de schuur voorzien van meerdere deuren. Tegen de kopgevel van deze schuur staat een voormalig varkenshok aangebouwd. Dit hok meet 3,35 x 3,75 meter, is opgetrokken in steen en beschikt over een met abc-golfplaten gedekt lessenaarsdak.

Achter op het erf staan twee in de zestiger jaren gestichte kippenstallen. De eerste en oudste stal dateert uit 1965 en heeft een afmeting van 6 x 10 meter. Deze kippenstal is zeer eenvoudig opgetrokken in betonsteen en voorzien van een met abc-golfplaten gedekt zadeldak. De vloer in de stal is niet verhard.

De tweede en grootste stal dateert van het eind van de zestiger jaren en is groot 10 x 40 meter. Deze stal is grotendeels in hout opgetrokken en beschikt over een met abc-golfplaten gedekt lessenaarsdak. Voorts is de stal aan de binnenzijde afgetimmerd met asbesthoudende platen.

Beide pluimveestallen zijn alweer ruim 30 jaar buiten gebruik. De grootste stal is grotendeels met klimop overgroeid.

Aansluitend aan het erf ligt een mooi perceel landbouwgrond. Hobbymatig biedt deze locatie veel mogelijkheden. In combinatie met de huidige agrarische bestemming biedt de aanwezigheid van ruim 500 vierkante meter schuuroppervlak mogelijkheden in het kader van het ruimte voor ruimte beleid van de gemeente Veere!

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar

Bouw

Type
Agrarisch bedrijf
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
3 ha 3 a 60 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Veere
Sectie
N
Perceel
2984
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Veere
Sectie
N
Perceel
2997
Eigendomssituatie
volle eigendom

Foto's

Kaart Veere

naar Veere
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand